Bel (072) 5644606 >>

Citroenvlinder

 

Hartelijk welkom op de pagina van de citroenvlinder, de groep van meester Paul en juf Annet.

schooljaar 2019/2020

 

 

De groep bestaat uit 16 kinderen in de leeftijd van 10 t/m 13 jaar.  De meeste kinderen zijn schoolverlaters.
De groep wordt geleid door meester Paul op de maandag, dinsdag en woensdag. Juf Annet  werkt op de donderdag en vrijdag.

We besteden in de klas veel aandacht aan het bevorderen van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Belangrijk is dat de kinderen leren omgaan met uitgestelde aandacht, op je beurt kunnen wachten totdat de meester klaar is met een ander kind. In de tussentijd werken ze aan opdrachten die ze wel begrijpen. Ook op andere momenten van de dag besteden we veel aandacht aan zelfstandigheid.
Ook u kunt daarin iets betekenen als ouder zijnde bijv. laat de kinderen thuis zelf hun (gym)tas in en uitpakken. Laat ze zelf bedenken wanneer ze gym en huiswerk hebben. Laat ze ook zelf hun brood maken en zoveel mogelijk zelf naar school gaan.

De sfeer in de groep vinden we erg belangrijk. De kinderen moeten zoveel mogelijk zichzelf kunnen zijn. We vinden het erg belangrijk dat de kinderen elkaar respecteren en kunnen inzien en accepteren dat iedereen verschillend is. We besteden veel tijd aan het op prettige wijze (leren) omgaan met elkaar en onze leefomgeving. Respect is het uitgangspunt.
Maar ook humor, affectie, informatie en correctie zijn kernwoorden in de benadering van de kinderen.
We leren geduld met elkaar te hebben en ieder op zijn waarde te schatten. Ook komt daar hulp van je klasgenoten bij kijken en voor elkaar opkomen en steunen.


We hebben een heel gezellige groep. We maken veel muziek, knutselen en tekenen. En we werken ook erg hard aan vakken zoals rekenen, lezen en spelling.

U bent van harte welkom een keer in de klas te komen kijken. De deur staat dagelijks om 14.15 open.

 

Groetjes Paul en Annet.