Bel (072) 5644606 >>

Blog

Koningsspelen 2018

Vrijdag 20 april waren de koningsspelen 2018. En ook onze school deed hier aan mee. We openden de dag met een heerlijk koningsontbijtje in de klas. Ook keken we nog  een stukje life jeugdjournaal naar Koning Willem Alexander  en de opening van de koningsspelen.

Met een gevulde maag konden de koningsspelen beginnen. We begonnen met een gezamenlijke warming-up met de hele school. Daarna hebben…

Koken

Net als de voorgaande jaren was het eindelijk zo ver. De verbouwing van de school naast ons was klaar en daarom konden we weer gebruik maken van ons kooklokaal. Sinds een aantal weken is onze groep aan de beurt om te koken in een echt kooklokaal.

De eerste keer hebben de kinderen…

Buitenles topografie

Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom heeft ook onze school ervoor gekozen om op donderdag 19 april met alle klassen één of meerdere lessen buiten te geven.

Onze klas kreeg een topografieles over de provincies van Nederland. Deze werd gegeven door de stagiaire Wendy uit onze klas en de stagiaire uit de klas van juf Katelijn. Het zonnetje scheen…

De kunstweken 2018

Ook dit jaar deed onze school weer mee met 'De Kunstweken'.

De kinderen kropen in de huid van een kunstenaar en werden zo zelf een kunstenaar. Onze klas maakte mooie kunstwerken gebaseerd op kunstwerken van Vincent van Gogh. Dat leverde hele mooie kunstwerken op!

    

Handvaardigheidlessen van meester Paul

De afgelopen maanden was onze klas aan de beurt om met meester Paul aan de slag de gaan.

De kinderen kregen een aantal handvaardigheidlessen waarin ze een eigen boot mochten maken van hout. Ze vonden het geweldig om te doen en konden niet wachten tot de week om was en ze weer heen mochten!

Feest in de grote kerk

Op 30 januari hadden wij feest in de Grote Kerk van Alkmaar. De Stichting Alkmaarse Katholieke Scholen bestaat in 2018 al 135 jaar! Dat was reden voor een feestje. In de Grote Kerk werd met trots de kunst van de leerlingen tentoongesteld. 

De kinderen van alle scholen en dus ook de onze werden uitgedaagd om hun idee of droom over 'het leren in de toekomst' te delen. Dat leverde vlogs, films,…

Kerst

Het is alweer bijna kerst en kerstvakantie. De kinderen kijken er naar uit om thuis met hun familie en/of vrienden kerst te vieren. Op school hebben we ook een heleboel dingen gedaan om er een gezellig kerstfeest van te maken.

We hebben prachtige kerststerren gevouwen. Het was voor sommige kinderen nog best lastig, maar andere kinderen konden dit al heel goed en hebben daarna andere kinderen…

Sint Maarten

Ook dit jaar zijn de kinderen weer druk aan slag gegaan om een mooie lampion te maken voor elf november. De kinderen mochten zelf bedenken wat ze wilden gaan maken en lieten hun eigen fantasie erop los. Geen één lampion was hetzelfde: we hadden vleermuizen, het oog van anubis, een weerwolf, witte wolf, picachu, een oogbal, spin en nog veel meer!

Nationaal Schoolontbijt

Op donderdag 9 november deed onze school weer mee met het Nationaal schoolontbijt. Het thema was 'Gezond ontbijten is geen kunst!' We hebben met de hele klas gezellig samen gezond ontbeten en ook Joey en Detmer van juf Mari- Anne waren gezellig van de partij.

    Meer | nov 23, 2017

Kinderboekenweek 2017

Van 4 tot en met 15 oktober 2017 was de Kinderboekenweek. Het thema was: GRIEZELEN. Gruwelijk eng!

We hebben griezelige verhalen gelezen in de klas. Ook hebben we in alle klassen geoefend met voorlezen en de kinderen die het beste konden voorlezen mochten een boek, verhaal of gedicht in een andere klas voorlezen. Een paar kinderen uit de klas van juf Ciska en juf…

  • 1
  • 2
  • >>
  • Last